Profitati acum de OFERTA SPECIALA de SARBATORI* la

Consilier Legislatia muncii. Resurse umane. Salarizare pentru bugetari si personal contractual.
 
 
                     abonament 15 luni (12 luni + 3 luni CADOU)
                     5 intrebari IN PLUS la serviciul de consultanta in scris;
                     pret special: 674 lei + 5% TVA = 707.7 lei in loc de 786.45 lei (TVA inclusa).
 
 
                     *) Oferta valabila 72 de ore
 

Stimate responsabil cu legislatia muncii,

 

Nu exista domeniu cu mai multe incertitudini ca legislatia muncii si salarizare pentru sectorul bugetar si personal contractual. Toti cei care au lucrat efectiv in acest domeniu stiu ca aici se intalnesc cele mai multe modificari legislative structurale, cele mai multe dispozitii speciale (derogari) si cele mai multe acte normative care se abat de la dreptul comun.Practic, doar aici intalnim acte normative care „reactualizeaza” reguli intre timp abandonate, doar aici intalnim derogari de la... derogari si doar aici putem vorbi de un „Cod al muncii paralel”, diferit de cel care se aplica sectorului privat. Nu e de mirare, deci, ca aplicarea acestei legislatii specifice este o sursa permanenta de stres pentru directorii si juristii din institutiile publice.

In acelasi timp, legislatia se schimba in mod constant, iar intre cele mai recente modificari se numara si adoptarea Regulamentului General de Protectie a Datelor Personale, care, in institutiile publice, are norme metodologice de aplicare specifice.
Abaterile de la regulament sunt pedepsite cu amenzi de milioane de euro de catre ANSPDCP!

Atentie! Parlamentul a adoptat modificari legislative deosebit de importante in domeniul salarizarii personalului platit din fonduri publice! Principalele modificari vizeaza:
 • acordarea unor cresteri salariale anumitor categorii de personal – ambulantieri/soferi autosanitara vor beneficia incepand cu 1 martie de salarii de baza stabilite pentru anul 2022
 • stabilirea unei noi modalitati de determinare salariului de baza individual al administratorului public – se ia in calcul si majorarea de pana la 25% prevazuta la art. 16 alin. (2) din Legea-cadru nr. 153/2017 
 • este permisa plata orelor suplimentare pentru politisti – s-a introdus derogare de la prevederile art. 8 din OUG 90/2017
 • noi reglementari privind modalitatea de angajare a personalului implicat in derularea proiectelor cu finantare europeana – aceasta se va realiza in temeiul unei proceduri de recrutare si selecti aprobata de angajator/ordonator de credite.
Toate aceste modificari vor intra in vigoare numai daca vor fi promulgate de Presedintele Romaniei si dupa publicarea in Monitorul Oficial. Mai multe informatii sunt explicate, comentate si analizate in Consilier Legislatia muncii. Resurse umane. Salarizare pentru bugetari si personal contractual, actualizat conform GDPR.  "De ce nu scoateti o lucrare care sa trateze separat legislatia muncii 
si salarizare pentru sectorul bugetar si personal contractual?”


Ni s-a pus foarte des aceasta intrebare. Atat la seminariile pe care le-am organizat, dar si in timpul consultatiilor telefonice acordate sau pur si simplu la punctele de vanzare ale produselor noastre. Si, incurajati de acest interes masiv din partea dvs., am depus toate eforturile necesare pentru a fi in masura sa va dam acum vestea mult asteptata:

Consilier Legislatia muncii. Resurse umane. Salarizare pentru bugetari si personal contractual - un serviciu complex de informare si consultanta specializata, menit sa va scoata din orice impas generat de legislatia pe care trebuie s-o aplicati. Deci, daca aveti nevoie de:

 • Sinteza tuturor reglementarilor specifice domeniului, oricand la indemana
 • Comentarii avizate, sfaturi si atentionari ale specialistilor in dreptul si legislatia muncii
 • Legislatie specifica de ultima ora, permanent actualizata
 • Studii de caz rezolvate
 • Solutii corecte pentru situatii frecvent intalnite in activitatea institutiilor publice
 • Exemple de aplicare corecta a legislatiei muncii specifice institutiilor publice
 • Consultanta personalizata GRATUITA, in scris, pe e-mail, oricand aveti nevoie! Aveti posibilitatea de a adresa 14 intrebari in cadrul serviciului de consultanta!
 • Protectie impotriva erorilor de aplicare a legii, a amenzilor si a conflictelor cu reprezentantii ITM
 • Beneficiati de CONSULTANTA TELEFONICA gratuita, marti, o data pe luna, in intervalul 14:00-16:00.
 • NOU! CD-ul lucrarii “Proceduri obligatorii de Legislatia muncii pentru Institutiile publice”: 12 proceduri obligatorii EDITABILE de legislatia muncii pentru institutiile publice, reunite pe CD, a.i. sa le printati si completati ori de cate ori este nevoie!
Solicitati chiar acum aprobarea acestei investitii pentru  dezvoltarea dvs. profesionala! Este 100% deductibila la calculul impozitului pe venit!

 Ce avantaj foarte important va aduce aceasta lucrare?


Aceasta lucrare va arata limpede si la obiect care sunt particularitatile legislatiei muncii pentru sectorul bugetar si cum trebuie sa le gestionati, indiferent de problema cu care va confruntati:
 • concediu de odihna
 • evaluare
 • organizarea concursurilor pentru ocuparea posturilor vacante
 • conflicte de munca
 • formare profesionala
 • promovare
 • salarizare etc.
Practic, gasiti aici toate cazurile concrete in care reglementarile din sectorul bugetar „dubleaza” Codul muncii, fiind diferite de reglementarile din sectorul privat (lucru care duce la un tip diferit de management al resurselor umane).


Tipuri de probleme rezolvate, raspunsuri la intrebari si solutii
legale pentru situatii cu care va confruntati in munca dvs.
 
Aici puteti descoperi raspunsuri clare la intrebarile care va framanta. Spre exemplu:
 • In baza caror reglementari puteti rasplati munca suplimentara a personalului din sectorul bugetar si cum?
 • Ce salariu acordati unei angajate transferate la un alt sediu al unitatii de invatamant?
 • Cum se face salarizarea personalului platit din fonduri publice?
 • Cum se acorda tichetele de masa in format electronic?
 • Poate un functionar public, care nu are functia de baza la institutia publica, sa beneficieze de concediu de odihna platit sau neplatit?
 • Cat timp poate fi detasata o persoana intr-o institutie publica?
 • Care sunt “fractiunile” legale din concediul de odihna pe care salariatii unitatilor bugetare sunt obligati sa le efectueze in anul calendaristic respectiv? In ce situatii concediul (sau o fractiune din concediu) se poate efectua si in anul urmator si pana la ce data?
 • Poate fi cumulata pensia anticipat cu veniturile salariale?
Elucidati corect aceste semne de intrebare si multe altele! Va scutesc de cautari sterile si de riscul unor erori generatoare de amenzi sau litigii de munca cu personalul bugetar! 

 


Exemple de situatii in care reglementarile pentru
sectorul bugetar si pentru cel privat difera!
 
1. Diferente la aplicarea sanctiunilor disciplinare
 
Procedura aplicarii sanctiunilor disciplinare este diferita in cazul functionarilor publici. Pentru ei se constituie comisii de disciplina, reglementate prin HG nr.1.344/2007, in timp ce in cazul salariatilor se aplica prevederile Codului muncii.
 
Ca urmare, daca un functionar public si un salariat sunt colegi intr-o institutie publica si au savarsit abaterea disciplinara impreuna, in stabilirea regimului  sanctionatoriu va trebui sa se tina cont de calitatea de salariat, respectiv cea de functionar public.
 
2. Particularitati ale sistemului de salarizare
 
Aici abordarea este complet diferita: in sectorul privat, salarizarea este rezultatul negocierii colective, dar mai ales individuale, in timp ce in sectorul public o astfel de negociere nu este posibila, deoarece salariul este stabilit prin act normativ, in limita bugetului aprobat.

In consecinta, in sectorul public sunt necesare o serie de criterii, transparente si universale, pentru salarizarea personalului. Acest lucru nu se intampla in sectorul privat, unde salariile sunt guvernate de principiul confidentialitatii, iar criteriile nu sunt aceleasi pentru intreg personalul sau de la perioada de timp la alta.
 
3. Diferente in ceea ce priveste ocuparea posturilor vacante
 
Daca in sectorul privat cel mai folosit mod de verificare a aptitudinilor profesionale il constituie interviul, insotit uneori de o perioada de proba, in sectorul public este obligatorie folosirea concursului.
Concursul este modalitatea obligatorie de incadrare a salariatilor la institutiile si autoritatile publice si la alte unitati bugetare. In cazul in care la concursul organizat se prezinta un singur candidat, ocuparea postului se face prin examen.
 
4. Evaluarea performantelor
 
Performanta pe piata (cel mai util criteriu de evaluare) nu poate functiona in sectorul bugetar, din acest motiv manifestarile de subiectivism din partea conducatorilor institutiilor sunt mult mai probabile ca in sectorul privat. Ca urmare, reglementarile sunt mai stricte, tocmai pentru a limita aceste manifestari.


Un mare avantaj pentru dvs.:
autorul acestei lucrari este un profesionist de exceptie!

Lucrarea Consilier Legislatia muncii. Resurse umane. Salarizare pentru bugetari si personal contractual este realizata de dna prof. univ. dr. Raluca Dimitriu, doctor in drept, specializarea dreptul muncii, formator al magistratilor specializati in dreptul muncii in cadrul Institutului National de Magistratura si membru in Consiliul Stiintific al Institutului de Cercetari Juridice al Academiei Romane.
 
Ce spune dna prof. univ. dr. Raluca Dimitriu?
 
“Legislatia de drept al muncii aplicabila personalului bugetar este complet diferita de cea aplicabila in sectorul privat. Spre deosebire de sectorul privat, unde piata este cel mai eficient regulator, sanctionand orice eroare, in sectorul public nu exista intotdeauna un feedback al activitatii economice care sa demonstreze corectitudinea si eficienta activitatii personalului. De aceea legea intervine aici mai adanc, impunand conditii, termene si proceduri. Daca sectorul privat beneficiaza de o deosebita flexibilitate in domeniul angajarii personalului, tocmai cu scopul unei depline racordari la cerintele realitatii economice, in sectorul public flexibilitatea poate conduce la manifestari de subiectivism si arbitrariu. Pe de alta parte, legiferarea excesiva pe care o putem intalni in sectorul bugetar poate genera solutii versatile si chiar contradictorii.
 
Profitati chiar acum de imensa experienta practica a dnei prof. univ. dr. Raluca Dimitriu!

 


Ce spun cei care au achizitionat deja “Consilier Legislatia muncii.
Resurse umane. Salarizare pentru bugetari si personal contractual”?

Am participat la cateva seminarii sustinute de dna Raluca Dimitriu si am fost impresionata de profesionalismul dansei. Asa ca am cumparat lucrarea Consilier Legislatia muncii. Resurse umane. Salarizare pentru bugetari si personal contractual fara sa stau pe ganduri si pot sa spun ca sunt la fel de impresionata. Am gasit aici exact ce ma asteptam: informatii practice si explicatii clare, in stilul antrenant al dnei Dimitriu. Felicitari din toata inima!”
Mara Mosoianu, Bucuresti
 
“Foarte binevenite informatiile despre evaluarea personalului didactic. Ati punctat foarte bine ce prevederi speciale intervin si in ce mod se aplica derogari de la Codul muncii si de la Legea 284. Multumesc.”
Elena Biris, Ploiesti

Profitati acum de OFERTA SPECIALA de SARBATORI* la


Consilier Legislatia muncii. Resurse umane. Salarizare pentru bugetari si personal contractual.
 
 
                     abonament 15 luni (12 luni + 3 luni CADOU)
                     5 intrebari IN PLUS la serviciul de consultanta in scris;
                     pret special: 674 lei + 5% TVA = 707.7 lei in loc de 786.45 lei (TVA inclusa).
 
 
                     *) Oferta valabila 72 de ore
 

 
Da, pentru a va convinge de utilitatea lucrarii, va oferim o perioada de GARANTIE de 30 de zile. Daca, dupa ce primiti lucrarea, nu sunteti multumit de continut, o puteti returna, in ambalajul original, in termen de 30 de zile pe adresa: RENTROP & STRATON, Ghiseul extern 3, O.P. 39 – sector 3 Bucuresti. Veti primi inapoi intreaga suma achitata, fara nicio intrebare suplimentara din partea noastra.

Atentie: ofertele Rentrop & Straton le puteti regasi si in SICAP, conform tuturor normelor in vigoare.
Va rugam sa cautati in aplicatie folosind numele Rentrop & Straton.
 
Va punem la dispozitie Referatul de necesitate si Nota de fundamentare. Click AICI pentru a le accesa.


Cu deosebita consideratie,

Georgiana Stan,
Divizia Editoriala de Legislatia Muncii | HR | SSM
Grupul editorial romano-german Rentrop & Straton


Formular de comanda

Rentrop & Straton da unda verde LIVRARII GRATUITE!
Cumparati de 247 Lei si livrarea este gratuita!
Doar in luna decembrie costurile cu ambalarea si expeditia sunt suportate integral de Rentrop&Straton - Grup de Editura si Consultanta in Afaceri pentru comenzi mai mari de 247 RON. Produsul va ajunge la locatia precizata de dvs. prin posta sau curier.

Bifati produsele dorite:Va rugam completati

* Campurile marcate cu steluta sunt obligatorii!
Nume*
Prenume*
Telefon  
Telefonul este necesar pentru contactarea dvs. de catre firma de curierat in vederea livrarii produsului comandat.
E-mail*
Regulamentului UE 679/2016 sunt de acord ca SC Rentrop & Straton S.R.L. sa colecteze si sa prelucreze datele din formular in scopuri comerciale si de marketing.

termenii si conditiile site-ului!

Produsele achizitionate pot fi vizualizate si online, folosind platforma RS Pro, unica in Romania. Veti putea sa va logati imediat ce plata produsului este confirmata in contul nostru.
www.RSPRO.ro
* Pentru produsele in format digital, la cererea clientilor, Rentrop&Straton a decis sa ofere posibilitatea utilizarii produselor pe 3 computere diferite.